Direct contact 053-7676020

Running therapie voor studenten van de Universiteit Twente

English


Elke woensdag van 7.45 tot +-8.45 is er voor de UT student gelegenheid om deel te nemen aan Running therapie, start bij Topvorm Twente op de UT-track.

Het is geschikt voor iedereen die zich op een actieve manier wil inzetten om mentaal gezonder te worden. We begrijpen dat sporten soms een obstakel kan zijn, maar het kan juist bijdragen aan het welbevinden in de rest van de dag. Door hardlopen of wandelen, kan je jezelf opladen. De sessies zijn geschikt voor mensen met angst- en depressieklachten en/of stressklachten, het kan een uitdaging zijn om bijvoorbeeld mentale vermoeidheid de doorbreken met bewegen, omdat je je al moe kan voelen. Daarom is starten met bewegen als je merkt dat je mentale klachten of stressklachten hebt en wanneer je hoofd vol is, juist erg belangrijk.  

Tijdens de sessies zullen we daarom oefenen met het inbouwen van een beweegroutine en ontspanningsmomenten door middel van beweging in je week. Het veranderen van patronen is niet makkelijk en kan tijd en doorzettingsvermogen kosten, daarom is het fijn om dit samen in een groep te doen. We zullen tijdens de sessies ook aandacht besteden aan non-verbale communicatiesignalen van het lichaam leren herkennen en daarop aanpassen. Het is belangrijk dat de Running therapie een veilige omgeving biedt. Je hoeft niet persé iets te uiten, maar er is wel ruimte voor als je dat wilt. Na de 8 sessies is er een mogelijkheid om door te gaan met de Running therapie in een groep, op hetzelfde tijdstip onder begeleiding van Erik Kemp. 

Let op: de sessies vinden buiten plaats, door weer en wind, om de continuïteit erin te houden. We adviseren daarom om sportkleding en wandel- of hardloopschoenen te dragen waarin je lekker kunt bewegen. 


Onze fysiotherapeuten en locaties

Voor running therapie kunt u terecht op onze locatie Sportcentrum Universiteit Twente.

Op onze teampagina vindt u een overzicht van onze collega’s, hier vindt u ook aanvullende informatie over onze fysiotherapeuten.Tarieven en vergoeding

Voor UT studenten zijn hier geen kosten aan verbonden (de Universiteit heeft deze trajecten ingekocht). Neem contact op als u zich aan wil melden via mail renee@topvormtwente.nl of telefonisch 053-7676020.


Vragen?

Heeft u vragen die wij mogelijk voor u kunnen beantwoorden, neem dan gerust contact met ons op via email of telefoon.

Running Therapie in Enschede

Voor running therapie in Enschede kunt u terecht op onze locatie Sportcentrum Universiteit Twente.


Running therapie voor medewerkers Universiteit Twente


Running therapie via verwijzing huisarts


English


 

 

Maak een afspraak / Make an appointment