Direct contact 053-7676020

Podologie

Maak een afspraak

De registerpodoloog is een specialist op gebied van voetproblemen en lichaamshouding. De registerpodoloog helpt u om klachtenvrij te lopen, wandelen, sporten, bewegen en werken door uw klachten grondig te onderzoeken en een behandeling specifiek voor uw situatie voor te stellen. Hierbij past zij de nieuwste technologie en wetenschappelijke inzichten toe.Met welke klachten kunt u bij de registerpodoloog terecht?

 • Pijn in of onder de voet
 • Vermoeidheid, stijfheid, een branderig gevoel of gevoelloosheid in de voet
 • Een afwijkende vorm of stand van de voet
 • Verminderde beweeglijkheid of functioneren van de voet
 • Teenklachten
 • Achillespees- en/of scheenbeenklachten
 • Problemen met staan, lopen of sporten
 • Sportblessures

Ook knie-, heup- of rugproblemen komen vaak voort uit de voeten. Een afwijkende stand of afwikkeling van de voet veroorzaakt bijvoorbeeld vaak een verkeerde belasting van uw spieren en gewrichten. Veel mensen lopen onnodig lang door met pijnlijke voeten of houdings- en bewegingsklachten. Veel klachten verdwijnen niet vanzelf en verergeren juist vaak waardoor bewegen, sporten of werken pijnlijk is en de kans op uitvallen groter wordt. Een registerpodoloog helpt u verder, zodat u weer goed kunt lopen, bewegen, sporten en werken.


Wat doen onze podologen?

Na een uitgebreid onderzoek en het achterhalen van de oorzaak van de klachten stelt de podoloog een behandelplan op.

Steunzolen zijn een veelvoorkomende oplossing voor voetklachten. Deze bieden ondersteuning aan de voeten, banden, spieren en gewrichten en verbeteren de houding en het looppatroon. Het is van belang dat de steunzolen specifiek gemaakt worden voor uw voeten. Hiervoor kan gebruik worden gemaakt van geavanceerde 2D en 3D voetmeet technieken. Onze podologen voeren ook een loopanalyse uit. Door deze loopanalyse kunnen we in een korte tijd veel informatie verzamelen. Door gezamenlijk met u deze beelden te bekijken kunnen we een uitleg geven over enerzijds de veroorzaker van uw klacht of blessure, en nog belangrijker, wat de oplossing kan zijn om uw klachten te verminderen.

Het is bij ons ook mogelijk om sportzolen te ontwikkelen. Deze sportzolen zijn geschikt voor verschillende soorten sporten, waaronder hardlopen, voetballen, hockey.
Voor meer informatie over sportzolen en sportpodologie, klik hier.
 

U kunt bij onze podologen terecht voor:  

 • Persoonlijk (sport)schoen advies 
 • Oefeningen, voetentraining, loopscholing- en techniek 
 • Preventie, zelfmanagement en leefstijl 
 • Aanmeten en op maat maken van therapiezolen 
 • (Siliconen) orthesen voor correctie en bescherming van de tenen 
 • Tapetechnieken voor bescherming en ondersteuning van de voet 

Verschil podologie en podotherapie

Podologie en podotherapie zijn beide (para)medische disciplines die zich richten op de behandeling van voetproblemen en lichaamshouding. Waaronder het ontwikkelen van steunzolen en sportzolen. Het grootste verschil zit in de opleiding. Een podotherapeut heeft een 4-jarige HBO-opleiding gevolgd. De podoloog heeft een HBO- deeltijdopleiding gevolgd aan de Academie voor Podologie. Onze podologen zijn registerpodologen en staan ingeschreven bij Stichting Loop.


Steunzolen in werkschoenen

Onze podologen maken ook gecertificeerde steunzolen voor in werkschoenen. Hier zitten specifieke eisen aan vast. Meer informatie over gecertificeerde steunzolen voor in werkschoenen vindt u hier.


Onze podologen en locaties

Voor podologie kunt u terecht op onze locaties in Enschede en Lattrop. Dit biedt u een ruime keus in een voor u praktische locatie.

Op onze teampagina vindt u een overzicht van onze collega’s, hier vindt u ook aanvullende informatie over onze fysiotherapeuten.Tarieven en vergoeding

Jaarlijks worden de tarieven voor podologie bepaald. De huidige tarieven vindt u hier.

Podologische zolen worden vergoedt vanuit de aanvullende verzekering. Vergoeding voor het onderzoek verschilt per zorgverzekeraar. Wilt u weten of u in aanmerking komt voor vergoeding? Een overzicht vindt u hier.


Een afspraak maken?

Wilt u een afspraak maken voor podologie? Neem dan gerust contact met ons op. Wij trachten u zo spoedig mogelijk in te plannen voor uw behandeling.

Hiervoor kunt u ons telefonisch benaderen of via het online aanmeldformulier op de hoofdpagina.

Bel ons: 053-7676020

Podologie in Enschede

Voor podologie in Enschede kunt u terecht op de volgende locatie.

Sportcentrum Universiteit Twente

Podologie in Lattrop

Voor podologie in Lattrop kunt u terecht op de volgende locatie.

Lattrop

 

Stichting loop

Maak een afspraak / Make an appointment