Universiteit Twente

IMG_5407bTopvorm Twente is een moderne, goed uitgeruste praktijk voor fysiotherapie gelegen op de campus van de Universiteit Twente. De unieke ligging in het Sportcentrum bij de sportvelden van de Universiteit biedt uitgebreide mogelijkheden voor het behandelen van (sport)fysiotherapeutische klachten. De behandelingen worden gekenmerkt door een pro-actief en causaal karakter. Dit houdt in dat uzelf een actief aandeel heeft in het revalidatieproces en dat de behandeling gericht is op de oorzaak van uw klachten.

Al jaren weten vele (top)-sporters de praktijk te vinden, voor zowel preventie als behandeling van blessures. Zo behandelden wij o.a. de Nederlandse ruiterploeg, het voormalig Rabobank-Giant Offroadteam en de nationale jeugdselectie volleybal. Ook zetten wij ons in voor de 38 verschillende sportverenigingen van de Universiteit Twente en zijn wij de fysiotherapeuten van de opleiding Sport en Bewegen. Onze ervaring met verschillende sporten en sportklachten, zorgt ervoor dat wij allround zijn in onze begeleiding.

Door onze werkzaamheden voor de universiteit hebben wij ook ervaring op het gebied van werkplekgerelateerde aandoeningen zoals bijvoorbeeld R.S.I. Wij kunnen adviseren over werkplekaanpassingen en bureau-inrichting of assisteren bij een juiste houding en beweging op de werkplek.

Hiernaast zijn we sterk in het begeleiden van grote sportevenementen en werken wij onder andere voor de Enschede Marathon, de Batavierenrace, de Twentse Vrouwenloop, de UT Triathlon en de Euros Drienerlo Regatta.

Openingstijden

Maandag t/m donderdag: 08:00 – 21:00
Vrijdag: 08:00-18:00

Orthopedisch sportspreekuur

Iedere dinsdag van 13:30-16:00 is er een gezamenlijk sportspreekuur op de locatie Universiteit Twente, sportcentrum. Dit spreekuur wordt gehouden door een orthopeed (dr. Govaert) en één van onze sportfysiotherapeuten. Het is noodzakelijk om telefonisch een afspraak in te plannen en een verwijzing te hebben van uw huisarts. Voor verdere informatie omtrent het orthopedisch spreekuur kunt u contact opnemen met de praktijk of via het Medisch Spectrum Twente (MST). Eventueel wordt er dan ook een röntgenfoto, echo en/of MRI aangevraagd.

Sportpodotherapeutisch spreekuur

Elke woensdag op de 2e week van de maand is er een spreekuur in samenwerking met sportpodotherapeut Arjan van der Zande en collega Ynze. Dit spreekuur dient voor patiënten die mogelijk baat hebben bij podotherapeutische zorg naast de fysiotherapie behandelingen.
Sportpodotherapeut Arjan van der Zande: www.arvadez.nl

Sportpodoloog

Iedere woensdagmiddag is er op de praktijk ook een sportpodoloog aanwezig:
Podoloog Hans Muijderman: www.sportpodologiehansmuijderman.nl

(Sport)diëtiste

Iedere woensdag is er op de praktijk een (sport)diëtiste aanwezig:
Diëtiste Marike Ten Oever: www.dietist-tenoever.nl
Sportdiëtiste: Milou Veldhuis: info@voedingconditie.nl

Adresgegevens

Sportcentrum (gebouw nr. 49)
De Hems 20,
7522 NL Enschede
Telefoon: 053-7676020
Email: info@topvormtwente.nl

Route en parkeerbeleid