Direct contact 053-7676020

Dry needling

Maak een afspraak

Dry needling is een behandeling van klachten in het houdings- en bewegingsapparaat. Met dry needling worden spierverhardingen, ‘myofasciale triggerpoints’ in fysiotherapeuten taal, ontspannen. Dit gebeurt door er met een naald gericht in te prikken. Dat klinkt misschien pijnlijk, maar dat prikken voel je niet. Wat je wel voelt is hooguit een kort krampgevoel in de spier waarin de verharding wordt aangeprikt. Het kan voorkomen dat je wat gaat zweten en je even naar of vermoeid voelt, maar dat herstelt zich snel.Klachten die zich bij uitstek lenen voor behandeling met dry needling zijn onder meer (spannings)hoofdpijn, nek- en schouderklachten, maar ook een tennis- of golferselleboog, arm, onderarm en pols klachten. 

Dry needling wordt in de regel binnen een bredere behandeling gecombineerd met andere fysiotherapeutische technieken en specifieke oefentherapie, inclusief oefeningen voor thuis. 

Onze fysio’s die gespecialiseerd zijn in dry needling werken zowel in Enschede als Lattrop.


 

Onze fysiotherapeuten en locaties

Voor dry needling kunt u op al onze locaties terecht, in Enschede, omgeving Hengelo en Lattrop. Dit biedt u een ruime keus in een voor u praktische locatie.

Op onze teampagina vindt u een overzicht van onze collega’s, hier vindt u ook aanvullende informatie over onze fysiotherapeuten.


Dry needling Enschede


Tarieven en vergoeding

Jaarlijks worden de tarieven voor fysiotherapiebehandeling bepaald. De huidige tarieven vindt u hier.

Dry needling valt onder reguliere fysiotherapie en wordt vergoedt vanuit de aanvullende verzekering. Wilt u weten of hij in aanmerking komt voor vergoeding? Een overzicht vindt u hier.


Een afspraak maken?

Wilt u een afspraak maken voor dry needling? Neem dan gerust contact met ons op. Wij trachten u zo spoedig mogelijk in te plannen voor uw behandeling.

Hiervoor kunt u ons telefonisch benaderen of meld u aan via het online aanmeldformulier.

Bel ons: 053-7676020

 

 

Fysiotherapie in Enschede

Voor fysiotherapie in Enschede kunt u terecht op de volgende locaties.

Sportcentrum Universiteit Twente
Saxion Hogeschool

Fysiotherapie in Lattrop

Voor fysiotherapie in Lattrop kunt u terecht op de volgende locatie.

Lattrop

Maak een afspraak / Make an appointment