Direct contact 053-7676020

Sportpodologie

Iedere sport heeft zijn eigen bewegingen, schoeisel, ondergrond en regels. Om de sporters een passend advies te kunnen geven, is het van belang dat de sportpodoloog kennis heeft van allerlei verschillende sporten. Eén soort blessure kan bijvoorbeeld voorkomen bij een hardloper, voetballer of volleyballer. Door verschil in ondergrond en manier van bewegen zal de behandeling anders zijn.  

Sportpodologie kan een belangrijke rol spelen in het optimaliseren van prestaties en het voorkomen van blessures bij sporters. De sportpodoloog richt zich niet alleen op de voeten, maar kijkt altijd naar de gehele bewegingsketen. Gaat er ergens in de rest van het bewegingsapparaat iets fout (blokkade, bewegingsbeperking), dan kan dit invloed hebben op de rest van de keten waardoor klachten aan knie, lies, heup of zelfs de lage rug kunnen ontstaan. 
 
Naast het aanmeten van steunzolen/therapiezolen, of ook wel (sport) inlay’s genoemd, geeft de sportpodoloog adviezen/oefeningen mee. Schoenadvies is ook een onderdeel van sportpodologie. 
Een (sport)inlay kan zorgen voor een sneller herstel bij een blessure of kan preventief worden gebruikt om overbelasting te voorkomen. 

Verschil tussen (sport)inlay’s en dagelijkse zolen

Dagelijkse zolen zijn corrigerende zolen en sportzolen zijn sturende zolen. De (sport)inlay wordt afgestemd op de persoon, de sport en de sportschoen. Door de verschillende manieren van bewegen tijdens verschillende sporten is het van belang dat er een op maat gemaakte zool wordt gemaakt. Een sportzool voor bijvoorbeeld een wielrenner kan juist nadelig zijn voor een hardloper.  
 
De rol van sportpodologie is van onschatbare waarde in het optimaliseren van prestaties en het voorkomen van blessures bij sporters. Met expertise in voet- en bewegingsanalyses biedt de sportpodoloog essentiële begeleiding voor sporters van alle niveaus.

Een afspraak maken?

Wilt u een afspraak maken voor sportpodologie? Neem dan gerust contact met ons op. Wij trachten u zo spoedig mogelijk in te plannen voor uw behandeling.

Hiervoor kunt u ons telefonisch benaderen of via het online aanmeldformulier op de hoofdpagina.

Sportpodologie
Maak een afspraak / Make an appointment