Saxion

Topvorm Twente is sinds 2007 gevestigd in de centrale hal van Saxion te Enschede, als uitbreiding op de praktijk op de campus van Universiteit Twente. De dynamische fysiotherapiepraktijk bestaat uit drie modern ingerichte behandelkamers, een uitgebreide fitnessruimte en een sportzaal.
De behandelingen worden gekenmerkt door een pro-actief en causaal karakter. Dit houdt in dat uzelf een actief aandeel heeft in het revalidatieproces en dat de behandeling gericht is op de oorzaak van uw klachten.
Al jaren weten vele (top)-sporters de praktijk te vinden, voor zowel preventie als behandeling van blessures. Zo behandelden wij o.a. de Nederlandse ruiterploeg, het voormalig Rabobank-Giant Offroadteam en de nationale jeugdselectie volleybal. Ook zetten wij ons in voor de 38 verschillende sportverenigingen van de Universiteit Twente en zijn wij de fysiotherapeuten van de opleiding Sport en Bewegen. Onze ervaring met verschillende sporten en sportklachten, zorgt ervoor dat wij allround zijn in onze begeleiding.

Hiernaast zijn we sterk in het begeleiden van grote sportevenementen en werken wij onder andere voor de Enschede Marathon, de Batavierenrace, de Twentse Vrouwenloop, de UT Triathlon en de Euros Drienerlo Regatta.

Orthopedisch sportspreekuur

Iedere dinsdag van 13:30-16:00 is er een gezamenlijk sportspreekuur op de locatie Universiteit Twente, sportcentrum. Dit spreekuur wordt gehouden door een orthopeed (dr. Govaert), één van onze sportfysiotherapeuten en een sportarts (dr. Veger). Het is noodzakelijk om telefonisch een afspraak in te plannen en een verwijzing te hebben van uw huisarts. Voor verdere informatie omtrent het orthopedisch spreekuur kunt u contact opnemen met de praktijk. Eventueel wordt er dan ook een röntgenfoto, echo en/of MRI aangevraagd.

Arbeidsgerelateerde klachten

Door onze werkzaamheden voor de Universiteit Twente en Saxion hebben wij ook ervaring op het gebied van werkplekgerelateerde aandoeningen zoals bijvoorbeeld R.S.I. Wij kunnen adviseren over werkplekaanpassingen en bureau-inrichting of assisteren bij een juiste houding en beweging op de werkplek.

Fitness: Maandag t/m donderdag van 10.00-12.00 en vrijdag van 10.00-14.00 is de fitnessruimte bemand door een van onze fysiotherapeuten, en kunt u onder begeleiding op deze locatie trainen.
Wekelijks is er op de praktijk een sportdiëtiste aanwezig;
Sportdietiste Titia van der Stelt: info@voedingconditie.nl

Openingstijden: maandag t/m vrijdag van 08.00 tot 18.00 uur, behandelingen ‘s avonds in overleg.

Adresgegevens

SAXION Hogeschool
Centrale Hal hoofdgebouw
M.H.Tromplaan 28
7513 AB Enschede
Telefoon: 053-7676020
Email: info@topvormtwente.nl