Direct contact 053-7676020

Enschede Marathon

Topvorm Twente al 15 jaar een trotse partner van de Enschede Marathon!

Al 15 jaar hebben wij een samenwerking met de Enschede Marathon. Vele recreatieve en wedstrijdlopers hebben wij al mogen begeleiden op weg naar onder andere de Enschede Marathon. De dagen voor de marathon zijn wij tevens ook betrokken bij de internationale lopers.

De voorbereiding op jouw wedstrijd! 
Wat jouw afstand op de Enschede Marathon ook gaat zijn. Je wilt zo goed mogelijk voorbereid aan de start kunnen staan. Een blessure is dan ook zeker niet wenselijk in aanloop naar de wedstrijd. Wij kunnen eraan bijdragen dat jij gezond over die finish komt!  

Wij bieden aan: 

 • Hardloopanalyse 
  Wil jij meer weten over jouw looptechniek of wil je graag starten met hardlopen? Onze fysiotherapeuten Ynze Keulstra, Rowan Dobbe en Niki Gollenbeek zijn gespecialiseerd in het begeleiden en behandelen van hardlopers (duursporters). Een hardloopanalyse kan bijdragen aan het voorkomen van blessures en zorgt voor een passend trainingsadvies.  
   
 • Inspanningstest 
  Wil jij nog gerichter trainen om je (nieuwe) doelen te halen? Dan kan een inspanningstest een grote meerwaarde hebben. Wij adviseren deze test alleen wanneer er enige ervaring is met hardlopen. Door middel van de ‘Zoladz’ test kunnen wij het omslagpunt bepalen. Vanuit dit punt kunnen trainingszones individueel worden bepaald en kan er gerichter getraind worden. De inspanningstest wordt afgenomen op de atletiekbaan op onze locatie Sportcentrum Universiteit Twente. 
   
 • Sportpodologie 
  Naast de onderzoeken van onze fysiotherapeuten kunnen wij ook een nog specifiekere bewegingsanalyse laten maken door onze sportpodoloog Woudy Damveld.
  Onze sportpodoloog kijkt naar de stand van de voeten, knieën, heupen en rug tijdens het lopen en hardlopen. Afhankelijk van het voettype kan zooltherapie bijdragen aan het oplossen en voorkomen van blessures. 
    
 • Leefstijladviezen 
  Naast een juiste hardlooptechniek en het trainingsschema is het voor een sporter essentieel in balans te blijven om optimaal te kunnen presteren. De verhoudingen tussen trainen, rust, voeding en spanning/ontspanning moeten goed zijn. Onze leefstijlcoaches hebben ervaring in het begeleiden van recreatieve en wedstrijdsporters in de balans (weer) hierin te vinden. 
  Een persoonlijke leefstijlcheck is hiervoor de basis. Informeer voor de mogelijkheden als u hiernaar op zoek bent.  
 • Trainingsschema  
  Of je nu net begint met hardlopen of graag wilt opbouwen naar een nieuwe afstand. Wij kunnen persoonlijke trainingsschema’s ontwikkelen die gericht zijn op opbouw in hardlopen en krachttraining om jouw gestelde doelen te bereiken! 

Inloopspreekuur hardlopers Enschede Marathon 

Voor de deelnemers van de Enschede Marathon is het mogelijk middels het gratis inloopspreekuur adviezen te krijgen en een kleine check. Hiervoor zal 15 minuten gepland worden bij een van onze fysiotherapeuten. Heb je hier behoefte aan neem dan contact op via 053-7676020 of stuur een mail naar info@topvormtwente.nl 

Preventie bij hardlopen
Wil je ook starten met hardlopen of ben je benieuwd naar onze tips om blessures te voorkomen? Kijk dan hier voor de standaard hardloopschema’s en preventie adviezen.

Samenwerking PRO-F en Topvorm Twente
Veel sporters met blessures in Enschede en omgeving worden bij onze praktijken behandeld. Al lange tijd werken PRO-F en Topvorm Twente met elkaar samen om elkaar te ondersteunen waar nodig om ervoor te zorgen dat iedereen zijn/haar doel kan behalen. Deze samenwerking laten we ook zien bij de Enschede Marathon en via ons samenwerkingsverband UMOOOVE.

Enschede marathon
Maak een afspraak / Make an appointment