Direct contact 053-7676020

Running therapie

Running therapie wordt aangeboden als een aanvullende behandelvorm voor mensen met stemmings-en/of stress gerelateerde klachten. De running therapie wordt aangeboden vanaf 18 jaar. Bij klachten zoals somberheid, depressie, angst- of paniekaanvallen, onverklaarbare lichamelijke klachten, vermoeidheid en een burn-out kan running therapie een waardevolle toevoeging zijn naast het bestaande behandelplan om de mentale en fysieke conditie te verbeteren.

Door verschillende beweeg- en spelvormen aan te bieden zal u merken dat u tijdens deze activiteit een mentale ontspanning gaat ervaren. Tijdens het rennen of stevig doorwandelen gaat u van uw hoofd even terug naar uw lijf. Tijdens de begeleide running therapie zal u gaan leren om signalen te herkennen die uw lichaam aangeeft en daarbij ook passende grenzen te stellen.

De training zal plaats vinden in groepsverband met een maximum groepsgrote van 8 personen. Het doel van de running therapie is om uiteindelijk zelfstandig 3 tot 5 maal in de week een intensieve wandeling, een rustige duurloop of intervaltraining te volbrengen van minimaal 20 tot maximaal 70 minuten. Het tempo kan variëren, er kan dus ook gewandeld worden binnen de running therapie.

In de eerste 8 weken zijn de trainingen 1 maal per week onder begeleiding van Renée Hof. Renée is fysiotherapeut, running therapeut en in opleiding tot psychosomatisch fysiotherapeut.

Het traject is als volgt opgebouwd: een intake fysiek of telefonisch om je eigen doelen vast te leggen, vervolgens 8 bijeenkomsten 1x per week van 1.5 uur. Het traject sluit af met een eindevaluatie.

Startdatum: Woensdag 22 september

Locatie en tijdstip: Woensdag van 16.00-17.30

Fysiotherapiepraktijk Topvorm Twente, locatie Sportcentrum UT
De Hems 20, 7522 NL Enschede

Hardloopschema fysio Hengelo Enschede