Direct contact 053-7676020

Running therapie voor medewerkers van de Universiteit Twente

Elke maandag van 16:30-17:30 is er voor de UT medewerker gelegenheid om deel te nemen aan Running therapie, start bij Topvorm Twente in het sportcentrum. Running therapie wordt aangeboden als een aanvullende behandelvorm voor mensen met stemmings-en/of stress gerelateerde klachten. Bij klachten zoals somberheid, depressie, angst- of paniekaanvallen, onverklaarbare lichamelijke klachten, vermoeidheid en een burn-out kan running therapie een waardevolle toevoeging zijn naast het bestaande behandelplan om de mentale en fysieke conditie te verbeteren.Door verschillende beweeg- en spelvormen aan te bieden zal u merken dat u tijdens deze activiteit een mentale ontspanning gaat ervaren. Tijdens het rennen of stevig doorwandelen gaat u van uw hoofd even terug naar uw lijf. Tijdens de begeleide running therapie zal u gaan leren om signalen te herkennen die uw lichaam aangeeft en daarbij ook passende grenzen te stellen.

De training zal plaats vinden in groepsverband met een maximum groepsgrote van 8 personen. Het doel van de running therapie is om uiteindelijk zelfstandig 3 tot 5 maal in de week een intensieve wandeling, een rustige duurloop of intervaltraining te volbrengen van minimaal 20 tot maximaal 70 minuten. Het tempo kan variëren, er kan dus ook gewandeld worden binnen de running therapie.

Gedurende 8 weken zijn de trainingen 1 maal per week onder begeleiding van Renée Hof. Renée is fysiotherapeut, running therapeut en in opleiding tot psychosomatisch fysiotherapeut.

Het traject is als volgt opgebouwd: een intake fysiek of telefonisch om je eigen doelen vast te leggen, vervolgens 8 bijeenkomsten 1x per week van 1.5 uur. Het traject sluit af met een eindevaluatie.


Onze fysiotherapeuten en locaties

Voor running therapie kunt u terecht op onze locatie Sportcentrum Universiteit Twente.

Op onze teampagina vindt u een overzicht van onze collega’s, hier vindt u ook aanvullende informatie over onze fysiotherapeuten.Tarieven en vergoeding

Voor UT medewerkers zijn hier geen kosten aan verbonden (de Universiteit heeft deze trajecten ingekocht). Neem contact op als u zich aan wil melden via mail info@topvormtwente.nl of telefonisch 053-7676020.


Vragen?

Heeft u vragen die wij mogelijk voor u kunnen beantwoorden, neem dan gerust contact met ons op via email of telefoon.


 

 

Running Therapie in Enschede

Voor running therapie in Enschede kunt u terecht op onze locatie Sportcentrum Universiteit Twente.


Running therapie voor studenten Universiteit Twente


Running therapie via verwijzing huisarts


English


 

 

Maak een afspraak / Make an appointment