Direct contact 053-7676020

Cholesterol

Cholesterolmeting

Je cholesterolgehalte wordt gemeten door middel van een bloedtest. De uitslag wordt uitgedrukt in millimol per liter(mmol/l). Daarnaast wordt er aangeraden je cholesterol twee keer te laten meten aangezien je bloedwaardes van nature sterk kunnen schommelen. Een cholesterolmeting is zinvol bij het bepalen van uw risico op hart- en vaatziekten of bij het bepalen of uw reactie op dieet/ cholesterolarme voeding, lichaamsbeweging of cholesterolverlagers al dan niet voldoende is.

Je krijgt een prikje in je vinger waar het bloed van wordt afgenomen. Deze wordt afgelezen door een apparaat waar de verschillende waardes zichtbaar op worden.

Het resultaat van een cholesterolmeting wordt altijd door uw behandelend arts of specialist beoordeeld. Deze zal bij het bepalen van uw risico op hart- en vaatziekten rekening houden met uw leeftijd en andere risicofactoren, zoals rookgedrag en bloeddruk. Cholesterol is niet de enige risicofactor, daarom is een hoog cholesterolgehalte niet bij iedereen even gevaarlijk.

Maak een afspraak / Make an appointment