Direct contact 053-7676020

Tips om te herstellen

Na een geleverde inspanning tijdens een wedstrijd of training is herstellen belangrijk! Hiermee kun je blessures voorkomen. 
Lees hier een aantal tips die ervoor zorgen dat je nog beter kunt herstellen!  


Drink voldoende water 
Tijdens de training of een lichaam verlies je veel vocht en mineralen. Deze moeten aangevuld worden. Hydratatie kan gewoon door middel van het drinken van water, maar denk ook eens aan het aanvullen van elektrolyten.

Eet voldoende koolhydraten en eiwitten 
Door na de geleverde inspanning een maaltijd te nemen met veel koolhydraten en eiwitten kun je nog beter herstellen. Koolhydraten optimaliseren de glycogeen voorraad wat spierherstel positief beïnvloed. Daarnaast zijn eiwitten ook belangrijk, deze bouwstof zorgt voor spiergroei en herstel van de spier. Probeer deze maaltijd binnen 2 uur na je inspanning nuttigen.  

Gebruik een foamroller 
Foamrollen na het hardlopen versnelt het herstel. Door de foamroller wordt de bloedsomloop gestimuleerd en kan het helpen bij verminderen van spierpijn. Ook kan het ervoor zorgen dat je meer bewegingsvrijheid van bepaalde gewrichten krijgt.  

Zorg voor voldoende slaap
Slaap is belangrijk voor het herstel. Tijdens de slaap komen stofjes vrij in het lichaam die het herstel van het lichaam positief beïnvloeden. Spierherstel vindt vooral plaats tijdens het slapen.  

Blijf na je training of wedstrijd in beweging
Na een zware training of wedstrijd is het van belang om rustig in beweging te blijven. Een lichte activiteit zorgt ervoor dat de bloedcirculatie goed op gang blijft en dit is weer ondersteunend voor bij het herstel.   
 

Maak een afspraak / Make an appointment