Direct contact 053-7676020

Leefstijlcheck studenten Universiteit Twente

Click here for English


Een uitnodiging om deel te nemen aan de leefstijlcheck bij Topvorm Twente.

In samenwerking met de Universiteit Twente bieden wij leefstijlchecks aan voor UT-studenten. Deze checks vinden het hele jaar plaats en worden uitgevoerd in het Sportcentrum (gebouw 49).

Waarom een leefstijlcheck?

Tijdens de leefstijlcheck wordt een beeld gevormd van de algemene gezondheid, denk hierbij aan fitheid en mentaal welbevinden. Hoe is de algemene gezondheid, zijn er obstakels en hoe zijn de gezondheidswaarden? Door deze met de leefstijlcoach te bespreken kunnen mogelijke gezondheidsrisico’s worden gesignaleerd.

leefstijlcoaching studenten Universiteit Twente

Hoe ziet een leefstijlcheck er uit?

De leefstijlcheck zal 60 minuten duren en bestaat uit drie verschillende onderdelen;

 1. Vragenlijsten
  Een week voor de leefstijlcheck ontvang je een mail via Fysioroadmap met de titel: Je leefstijlcoach heeft een vragenlijst voor je klaargezet. Deze email bevat 2 vragenlijsten en dienen uiterlijk een dag voor de check digitaal ingevuld te worden.
 2. Fysieke metingen
  De metingen worden uitgevoerd door een Technisch geneeskunde student en zal bestaan uit metingen van:
  – Bloeddruk
  – Hartslag
  – Buikomvangmeting
  – Bloedonderzoek (cholesterol / glucose)
  – Vetpercentage
  – Body Mass Index
 3. De check wordt afgesloten met een gesprek met de leefstijlcoach. Hierbij worden de resultaten van de vragenlijsten en fysieke metingen besproken.

Aan de hand van de resultaten zal de leefstijlcoach kijken of een verandering wenselijk is en hoe dit gerealiseerd kan worden. Gezamenlijk bepalen jullie de persoonlijke doelen en bespreken jullie hoe deze te bereiken.
Indien wenselijk kan er een vervolgafspraak gepland worden.

leefstijlcoaching UT-studenten

Wij helpen je om van een gezonde levensstijl de basis te maken!

Privacy

De leefstijlcheck wordt uitgevoerd door onze leefstijlcoaches en studenten van Technische geneeskunde. Wij zorgen ervoor dat jouw anonimiteit gewaarborgd wordt. De uitkomsten van de leefstijlcheck worden als een groepsrapportage aan de UT overhandigd, de uitkomsten hiervan zijn anoniem en niet persoonlijk herleidbaar. Aan het einde van de leefstijlcheck worden de resultaten schriftelijk meegegeven. Ook worden deze resultaten tijdelijk opgeslagen in een beveiligd persoonlijk dossier in Fysioroadmap, welke enkel toegankelijk is door jouw leefstijlcoach. Hierdoor zijn de resultaten en vooruitgang meetbaar bij een vervolgafspraak.

Vragen

Heb je na het lezen nog vragen? Mail dan naar info@topvormtwente.nl of neem telefonisch contact op via 053-7676020.

Let op bij het maken van de afspraak en het niet op komen dagen zijn kosten verbonden.

Maak een afspraak / Make an appointment