Direct contact 053-7676020

Gekneusde rib

Wat is een gekneusde rib

Een gekneusde rib kan komen door een val, ongeluk, stoot of klap tegen uw borstkas. Ook kan erg hard hoesten en zware lichamelijke inspanning (zoals roeien) zorgen voor een gekneusde rib. Het komt hierdoor vaker voor bij (fanatieke) sporters en de ouder wordende mens. Met name omdat er veel spieren aanhechten aan de ribben.

Symptomen van een gekneusde rib

  • Pijn aan de borstkas, aan de voorkant, zijkant of achterkant
  • Pijn bij het hoesten, niezen of ademhalen
  • Pijn bij het persen bij plassen of ontlasting
  • Pijn bij bewegen, zoals bukken of aankleden
  • Een blauwe plek op uw borstkas

Behandeling van een gekneusde rib

Belangrijk bij de behandeling van een gekneusde rib is om te weten dat er in principe geen gevaar is voor ernstige klachten. Vaak is de pijn hierbij uw grens, die u zelf goed kan voelen en hierdoor aangeven. De fysiotherapeut kan u eventueel helpen met het aanbrengen van een tape die de beweging van de ribben tijdens het ademhalen iets kan ondersteunen. Het doel hiervan is om de pijn iets te verlichten, waardoor u weer beter in staat bent om in beweging te komen. Want het in beweging komen is van groot belang om herstel te bereiken.

De fysiotherapeut zal samen met u kijken of er andere factoren zijn die mogelijk uw herstel in de weg staan en hier samen met u proberen een oplossing voor te bedenken.

Maak een afspraak / Make an appointment