Sportfysiotherapie Hengelo

Topvorm Twente is in Enschede de grootste en meest gespecialiseerde praktijk op het gebied van sportblessures en sportletsels. De praktijk is echter niet alleen in Enschede gevestigd, maar heeft ook een locatie in het fitnesscentrum Clubfit te Hengelo. Wij werken veel samen met alle orthopeden in de regio, zowel van het MST, het ZGT als van verder weg. Jaarlijks komen vele patiënten bij ons revalideren na een operatie aan de voorste kruisband. Naast de voorste kruisbandletsels zijn wij ook gespecialiseerd in alle andere orthopedische sportletsels, zoals een scheurtje in de meniscus (meniscusruptuur) botbreuken, operaties aan schouders, maar ook operaties zoals een nieuwe heup of knie.
Onze sportfysiotherapeuten hebben ervaring met het screenen, diagnosticeren en behandelen van sportspecifieke klachten. Het optrainen van patiënten richting de dagelijkse activiteiten is vaak de eerste stap, waarna natuurlijk de sportspecifieke belasting en opbouw plaats moet vinden. Elke behandeling is aangepast op de specifieke tak van sport en waarbij de volgende aspecten op de voorgrond zullen staan: uithoudingsvermogen, kracht, lenigheid, coördinatie en snelheid.
Preventieve zorg, dus het voorkomen van herhaaldelijk letsel, staat altijd centraal. Zowel voor de recreatieve sporter als de sporter op topniveau.