Training Center Twente

Topvorm Twente is sinds oktober 2019 uitgebreid met locatie TCT in de Performance Factory gebouw Oost in Enschede. De uitgebreide trainingsfaciliteiten van Training Center Twente biedt ruime mogelijkheden voor het behandelen van (sport)fysiotherapeutische klachten. De behandelingen worden gekenmerkt door een pro-actief en causaal karakter. Dit houdt in dat uzelf een actief aandeel heeft in het revalidatieproces en dat de behandeling gericht is op de oorzaak van uw klachten.

Al jaren weten vele (top)-sporters de praktijk te vinden, voor zowel preventie als behandeling van blessures. Zo behandelden wij o.a. de Nederlandse ruiterploeg, het voormalig Rabobank-Giant Offroadteam en de nationale jeugdselectie volleybal. Ook zetten wij ons in voor de 38 verschillende sportverenigingen van de Universiteit Twente en zijn wij de fysiotherapeuten van de opleiding Sport en Bewegen. Onze ervaring met verschillende sporten en sportklachten, zorgt ervoor dat wij allround zijn in onze begeleiding.

Hiernaast zijn we sterk in het begeleiden van grote sportevenementen en werken wij onder andere voor de Enschede Marathon, de Batavierenrace, de Twentse Vrouwenloop, de UT Triathlon en de Euros Drienerlo Regatta.

Openingstijden

Maandag, dinsdag, woensdag en donderdag: 08:00 – 17:30

Orthopedisch sportspreekuur

Iedere dinsdag van 13:30-16:00 is er een gezamenlijk sportspreekuur op de locatie Universiteit Twente, sportcentrum. Dit spreekuur wordt gehouden door een orthopeed (dr. Govaert) en één van onze sportfysiotherapeuten. Het is noodzakelijk om telefonisch een afspraak in te plannen en een verwijzing te hebben van uw huisarts. Voor verdere informatie omtrent het orthopedisch spreekuur kunt u contact opnemen met de praktijk of via het Medisch Spectrum Twente (MST). Eventueel wordt er dan ook een röntgenfoto, echo en/of MRI aangevraagd.

Sportpodotherapeutisch spreekuur

Elke woensdag op de 2e week van de maand is er een spreekuur in samenwerking met sportpodotherapeut Arjan van der Zande en collega Ynze. Dit spreekuur dient voor patiënten die mogelijk baat hebben bij podotherapeutische zorg naast de fysiotherapie behandelingen.
Sportpodotherapeut Arjan van der Zande: www.arvadez.nl

Sportpodoloog

Iedere woensdagmiddag is er op de praktijk ook een sportpodoloog aanwezig:
Podoloog Hans Muijderman: www.sportpodologiehansmuijderman.nl

(Sport)diëtiste

Iedere woensdag is er op de praktijk een (sport)diëtiste aanwezig:
Sportdiëtiste: Milou Veldhuis: info@voedingconditie.nl

Openingstijden

Maandag, dinsdag, woensdag en donderdag: 08:00 – 17:30

Adresgegevens:

Training Center Twente (Performance Factory gebouw Oost)
Hoge Bothofstraat 49,
7511 ZA Enschede
Telefoon: 053-7676020
Email: info@topvormtwente.nl

Route en parkeerbeleid