Direct contact 053-7676020

Bikefitting

Zere rug, zadelpijn, tintelende vingers, pijnlijke knieën na het fietsen? Door een optimale fietspositie is dit veelal te verminderen. Met alle comfort, minder pijntjes, klachten en blessures en een betere trap-efficiëntie van dien. Dit kan door middel van bikefitting. Daarbij wordt je fietspositie grondig geanalyseerd. Er wordt onderzoek gedaan naar jouw mobiliteit en flexibiliteit, rekening houdend met jouw doelen tijdens het fietsen. De fiets wordt op een indoor-trainer geplaatst en door middel van een camera wordt de fietsbeweging in beeld gebracht. Zo wordt jouw fietspositie (ongeacht of het een racefiets, mountainbike, cyclocrosser of tijdritfiets is) stap voor stap geoptimaliseerd.  

De bikefitting vindt plaats in Oldenzaal, door een van onze gecertificeerde fysio’s.  

 Let op: voor ons is het van belang dat wij vooraf weten of het wiel in het frame bevestigd is middels een snelsluiter of een steekas. Indien het om een steekas gaat, ontvangen wij hiervan graag een foto en de exacte afmetingen. Sommige steekassen zijn momenteel niet compatibel met ons systeem.  


Onze fysiotherapeuten en locaties

Voor bikefit ontvangen wij u bij Zwiep Fietsen in Oldenzaal.

Op onze teampagina vindt u een overzicht van onze collega’s, hier vindt u ook aanvullende informatie over onze fysiotherapeuten.Tarieven en vergoeding

Sommige zorgverzekeraars hebben een vergoeding voor bikefitting. Hieraan stelt iedere zorgverzekeraar zijn eigen regels en voorwaarden. Mocht je voor vergoeding in aanmerking komen dan verzoeken wij om zelf deze voorwaarden uit te zoeken en vooraf aan ons door te geven. Bike fitting valt niet onder een zitting fysiotherapie. De factuur moet je vervolgens zelf indienen bij de zorgverzekeraar.


Een afspraak maken?

Wilt u een afspraak maken voor bikefitting? Neem dan gerust contact met ons op.

Hiervoor kunt u ons telefonisch benaderen of via het online aanmeldformulier op de hoofdpagina.

Fysiotherapie in Enschede

Voor fysiotherapie in Enschede kunt u terecht op de volgende locaties.

Sportcentrum Universiteit Twente
The Gallery
Saxion Hogeschool
Training Center Twente

Fysiotherapie in Hengelo

Voor fysiotherapie in Hengelo kunt u terecht op de volgende locatie.

DSTRCT/74 Nova Health

Fysiotherapie in Lattrop

Voor fysiotherapie in Lattrop kunt u terecht op de volgende locatie.

Lattrop

Maak een afspraak / Make an appointment