Direct contact 053-7676020

Bikefitting

Zere rug, zadelpijn, tintelende vingers, pijnlijke knieën na het fietsen? Door een optimale fietspositie is dit veelal te verminderen. Met alle comfort, minder pijntjes, klachten en blessures en een betere trap-efficiëntie van dien.  

Dit kan door middel van bikefitting. Daarbij wordt je fietspositie grondig geanalyseerd. Er wordt onderzoek gedaan naar jouw mobiliteit en flexibiliteit, rekening houdend met jouw doelen tijdens het fietsen. De fiets wordt op een indoor-trainer geplaatst en door middel van een camera wordt de fietsbeweging in beeld gebracht. Zo wordt jouw fietspositie (ongeacht of het een racefiets, mountainbike, cyclocrosser of tijdritfiets is) stap voor stap geoptimaliseerd.  

De bikefitting vindt plaats in Oldenzaal, door een van onze gecertificeerde fysio’s.  

 Let op: 

Voor ons is het van belang dat wij vooraf weten of het wiel in het frame bevestigd is middels een snelsluiter of een steekas. Indien het om een steekas gaat, ontvangen wij hiervan graag een foto en de exacte afmetingen. Sommige steekassen zijn momenteel niet compatibel met ons systeem.  

Sommige zorgverzekeraars hebben een vergoeding voor bikefitting. Hieraan stelt iedere zorgverzekeraar zijn eigen regels en voorwaarden. Mocht je voor vergoeding in aanmerking komen dan verzoeken wij om zelf deze voorwaarden uit te zoeken en vooraf aan ons door te geven. Bike fitting valt niet onder een zitting fysiotherapie. De factuur moet je vervolgens zelf indienen bij de zorgverzekeraar. 

Voor tarieven klik hier.