Sportfysiotherapie

Topvorm Twente is in Enschede en Hengelo de grootste en meest gespecialiseerde praktijk op het gebied van sportfysiotherapie. Wij werken veel samen met alle orthopeden in de regio, zowel van het MST, het ZGT, het OCON, als verder in de regio. Jaarlijks komen er veel patiënten bij ons revalideren na een knie-operatie. Denk hierbij aan voorste- en achterste kruisband operaties en operaties aan de meniscus (meniscusruptuur). Naast onze specialisatie in knierevalidatie, doen wij veel revalidaties na botbreuken, schouderoperaties, heupoperaties en enkeloperaties.

Onze sportfysiotherapeuten hebben ruime ervaring met het screenen, diagnosticeren en behandelen van sportspecifieke klachten. Het optrainen van patiënten richting de dagelijkse activiteiten is vaak de eerste stap, waarna natuurlijk de sportspecifieke belasting en opbouw plaats moet vinden. De revalidatie is gericht op de specifieke tak van sport van de cliënt waarbij de volgende aspecten op de voorgrond staan:

  • Uithoudingsvermogen
  • Kracht
  • Lenigheid
  • Coördinatie
  • Snelheid

Preventieve zorg, dus het voorkomen van herhaaldelijk letsel, staat altijd centraal. Zowel voor de recreatieve sporter als de topsporter.

Maak gemakkelijk via het online aanmeldformulier een afspraak met een sportfysiotherapeut!