RSQ1

RSQ1 rechts (1)De RSQ1 is een innovatief elektrostimulatie device, welke indien mogelijk altijd wordt ingezet in combinatie met functionele oefeningen. Het device is gekeurd als medisch hulpmiddel (CE IIa markering), wat inhoudt dat deze volledig is getest op behaalde resultaten, gebruikersvriendelijkheid en veiligheid.

Direct na de introductie van dit device hebben wij dit opgenomen als behandelmogelijkheid binnen onze praktijk en zijn hiermee op dit moment de enige in de regio die dit aanbieden. Vier van onze fysiotherapeuten hebben de gecertificeerde opleiding gevolgd, waarmee zij volledig bevoegd zijn om deze RSQ1 in te zetten binnen de bij Topvorm Twente bestaande behandelprogramma’s.

Toepassingen van RSQ1

De RSQ1 is ontwikkeld met het oog op de volgende toepassingen:

  • Sneller herstel na een knieoperatie (b.v. na een voorste kruisband reconstructie, meniscus operatie en beschadigd kraakbeen (artrose);
  • Behandeling van peesontstekingen (kniepeesontsteking, achillespeesontsteking);
  • Ondersteuning van krachttraining;
  • Ontspannen van spieren;
  • Onderhoud en verbetering van de Range of Motion (de flexibiliteit);
  • Ondersteuning van warming-up/ cooling-down;
  • Sneller herstel na inspanning;

Meer informatie over RSQ1

Bovenstaande toepassingen zijn vooral gericht op sporters, maar door de ruime ervaring in onze praktijk hebben wij inmiddels ook goede resultaten behaald bij andere klachten, zoals bijvoorbeeld het opbouwen van kracht bij een versleten knie (knie artrose) of heup (heup artrose). Neem gerust contact met ons op om te kijken of deze behandeling voor u geschikt kan zijn. Voor aanvullende informatie kunt u ook altijd eens kijken in de digitale brochure, of op www.rsq1.nl, hier is tevens te zien welke topsporters en topsportclubs er mee werken.