Werkwijze e-consult

Een consult op afstand: hoe gaat dat in zijn werk?

Voor u is het mogelijk nieuw, voor ons is het een prachtige uitkomst om u te kunnen blijven ondersteunen: een consult op afstand.
Sinds de intrede van het coronavirus hebben wij de optie al vaker benoemd, maar wat houdt het in en op welke manier krijgt u ermee te maken?

Wat is een consult op afstand?

Gezien de huidige ontwikkelingen zijn wij, fysiotherapeuten van Topvorm Twente genoodzaakt onze verantwoordelijkheid te nemen voor uw en onze gezondheid. Hierdoor zijn wij overgegaan op consulten op afstand, dit kan telefonisch of via een programma genaamd Physitrack. Op deze manier kunnen de behandelingen doorgaan met de benodigde zorg die u van ons gewend bent. Op afstand, maar daarom niet minder persoonlijk!

Wat is Physitrack?

Physitrack is een digitaal medium waar al onze therapeuten gebruik van maken en waarbij wij onze patiënten op afstand kunnen monitoren. Met Physitrack is het mogelijk om u te kunnen voorzien van persoonlijke oefenschema’s, voorlichting, vragenlijsten en om met u te communiceren via videobellen. Het programma is te gebruiken op een desktop via de web browser als via mobiele applicaties voor IOS en Android. Als uw fysiotherapeut al een oefenschema of  wat voorlichtingsmateriaal voor u gemaakt heeft, dan wordt er automatisch een e-mail met een toegangscode naar uw persoonlijke e-mailadres toegestuurd.

Hoe is het mogelijk om een consult op afstand te hebben?

Door middel van het videobellen via Physitrack komt het consult tot stand. Wanneer u voor het eerst een afspraak heeft en toegang heeft gekregen tot Physitrack, dan begint het consult met een aantal vragen over uw klachten. Vervolgens kunnen we u instrueren om een aantal bewegingen uit te voeren waarbij de therapeut meekijkt. Op deze manier is het mogelijk om een aantal diagnostische testen uit te voeren zodat wij een duidelijk beeld krijgen van uw klacht. Wanneer uw therapeut een diagnose heeft gesteld kan er gestart worden met de behandeling. Tijdens de behandeling kunnen wij u onder andere adviezen en oefeningen geven zodat u thuis aan de slag kunt. Het voordeel van Physitrack is dat de oefeningen die u heeft gekregen van de therapeut worden beschreven aan de hand van een filmpje met uitleg. Bent u al onder behandeling van een van onze therapeuten, dan kan een consult op afstand ook een uitkomst bieden.

Wordt een consult op afstand vergoed?

De consulten op afstand worden, indien u aanvullend verzekerd bent voor fysiotherapie, gedeclareerd uit uw pakket. Mocht u alleen basis verzekerd zijn, dan zal u het consult zelf moeten vergoeden. De kosten zijn gelijk aan een fysiotherapie zitting á €34,50.

Wilt u een afspraak maken of heeft u vragen over een consult op afstand, neem dan gerust contact op. Ook in deze ongewone situatie staan wij voor u klaar.


Het team van Topvorm Twente