Consult op afstand: het werkt zo!

Wij zijn dan wel dicht, onze locaties gesloten, dat betekent niet dat we niet open zijn voor consulten. Op afstand. Via telefoon of videobellen. Maar toch dichtbij. Eén op één. Persoonlijk. Zodat we u kunnen blijven ondersteunen. 

Tegelijk is het natuurlijk wel allemaal nieuw, een consult op afstand. Daarom deze nadere kennismaking.

Physitrack

Ons consult op afstand, digitaal dus, loopt via het programma Physitrack. Dat programma is via de webbrowser te gebruiken voor desktop, en via mobiele applicaties voor IOS en Android.

Al onze therapeuten zijn thuis op Physitrack en dus in staat om u zo goed mogelijk te (blijven) ondersteunen. Zo kunnen zij u met Physitrack voorzien van persoonlijke oefenschema’s, u voorlichting geven, u vragenlijsten opsturen en met u communiceren via videobellen.

Als uw fysiotherapeut al een oefenschema of voorlichtingsmateriaal voor u gemaakt heeft, dan wordt er automatisch een e-mail met een toegangscode naar uw persoonlijke e-mailadres toegestuurd.

Consult op afstand: zo werkt het!

Elk consult op afstand begint met inbellen, met videobellen via Physitrack. Als het om een eerste consult gaat, dan krijgt u eerst een aantal vragen over uw klacht(en). Daarna begint het onderzoek. Uw therapeut zegt u wat u moet doen en kijkt met u mee om een zo duidelijk mogelijk inzicht te krijgen in uw klacht(en). Op basis daarvan stelt uw therapeut de diagnose en kan de behandeling beginnen.

De behandeling kan bestaan uit adviezen en uit oefeningen, waarmee u thuis aan de slag kunt. Om ervoor te zorgen dat u dat zo goed en dus zo effectief mogelijk doet, krijgt u via Physitrack van elke oefening een filmpje met uitleg.

Consult op afstand: vergoeding

Als u aanvullend verzekerd bent voor fysiotherapie, wordt het gedeclareerd uit uw pakket. Bent u alleen basis verzekerd, dan betaalt u volgens de reguliere tarieven.

Consult op afstand: afspraak maken

Een afspraak voor een consult op afstand maakt u net zoals u altijd al een afspraak maakte: gewoon per telefoon of e-mail dus.
Het is daarbij het handigst om  rechtstreeks uw eigen therapeut te benaderen. Via zijn of haar werkmailadres. Dat vindt u op de teampagina op onze website. Maar het kan en mag ook via 053 – 7676020 en 074 – 7676090 of info@topvormtwente.nl.